Bijna 20 jaar ‘onderbuikpolitiek’ gaat de PVV nu opbreken

Al bijna 20 jaar probeert Geert Wilders door het inspelen op de onderbuik van ontevreden Nederlanders die hun verstand weigeren te gebruiken Kamerzetels te scoren. Zolang hij zijn onwaarheden vanaf de zijlijn, vanuit de oppositie, kon afvuren lukte dat aardig en wist hij de grootste partij van Nederland te worden. Een kwart van de Nederlanders steunt zijn onfrisse ideeën kennelijk, waardoor hij nu geacht wordt een regeringscoalitie te vormen. Helaas zal hij daarbij nu in zijn eigen mes vallen.

Interessant? Deel het artikel

© website PVV
© website PVV

Met zijn stokpaardjes vluchtelingen, islam, Europese Unie, woningmarkt en financiële hulp aan het buitenland wist Wilders stemmen achter zich te krijgen van mensen die niet (wilden) begrijpen dat de meeste van de programmapunten van de PVV onhaalbaar zijn vanwege het fundament van onze democratie, de Grondwet en internationale verdragen.

Daarom zal coalitievorming onmogelijk blijken, want dan zal hij vrijwel alle programmapunten waarom zijn kiezers op hem stemden moeten laten vallen en dus kiezersbedrog moeten plegen.

Immigranten

Wilders roept al decennialang dat er een tsunami aan vluchtelingen ons land destabiliseert, waarbij hij er voor het gemak aan voorbijgaat dat asielzoekers maar tussen de 10 en 12% uitmaken van alle immigranten. De meerderheid bestaat uit kennis-, arbeids- en studie- immigranten die juist volop bijdragen aan onze economie. Wij willen met zijn allen dat deze blijft groeien bij een krimpend aantal Nederlanders, waarvan steeds meer gepensioneerden.

Ook zouden deze asielzoekers grote invloed hebben op de woningcrisis. Vorig jaar kregen 33.000 een status en daarmee het recht op een woning. Dat betekent een bevolkingstoename van 0,183%. Lijkt mij geen significante invloed op de woningmarkt te hebben, zeker wanneer men bedenkt dat het vaak ook nog eens om gezinnen gaat. Meerder mensen in één woning. Dit toont weer eens aan dat de woningcrisis veroorzaakt is door jarenlang slecht rechts woonbeleid en belooft weinig goeds bij mogelijk extreem rechts beleid.

100 jaar geleden kregen de joden overal de schuld van, nu de asielzoekers…

Ook wordt door de PVV de indruk gewekt dat het bijna uitsluitend jonge mannen hier asiel komen zoeken. Dit is op zich niet onlogisch, wanneer je een onvoorspelbare en gevaarlijke (zee)reis gaat maken. Daar stel je vrouwen en kinderen immers niet graag aan bloot. Toen de rijke landen eeuwen geleden de basis gingen leggen voor de huidige vluchtelingenproblemen door landen te koloniseren, gebeurde dit hoofdzakelijk door jonge mannen. Ook onze VOC- en WIC- ‘gelukzoekers’ lieten pas vrouwen en kinderen overkomen wanneer ze zich in in hun nieuwe land gevestigd hadden. Alleen ging dit wel met heel veel geweld gepaard in tegenstelling tot de de meeste immigranten nu.

De islam zou de grote boosdoener zijn en cultureel niet bij Nederland passen. Ook dit is een kulargument, want tot 1949 was de islam 400 jaar lang verreweg de belangrijkste godsdienst binnen het Koninkrijk der Nederlanden: In Nederlands Indië woonden tien keer zoveel mensen als in het ‘moederland’, waarvan 90% islamitisch was.

De PVV heeft exact dezelfde doelen als ‘links’

Veel mensen hebben op de PVV gestemd omdat ze bang zijn voor nieuw beleid op gebied van klimaat en en het omlaag brengen van stikstof door maatregelen tegenover boeren, industrie en transport.

Wanneer je het PVV programma goed doorleest zie je dat ze exact dezelfde ambities hebben, alleen willen ze die op een totaal andere wijze realiseren:

  • Door uit de EU te stappen beroven ze de Nederlandse boeren jaarlijks van € 4 miljard, die ze nu als inkomenssteun ontvangen en zullen de boeren ook moeten inkrimpen omdat nu nog 90% van de agrarische export naar EU landen gaat. Deze uitvoer zal dan ernstig bemoeilijkt worden vanwege langere transporttijden door complexe douane- en sanitaire- formaliteiten. Kijk maar wat er in Groot Brittannië aan de hand is sinds de Brexit.
  • Het vleesverbruik zal drastisch dalen doordat de slachthuizen geen personeel meer zullen hebben wanneer de grenzen gesloten zullen worden. Ook zullen de boeren vrijwel geen seizoensarbeiders meer hebben om de oogsten te realiseren. Zie ook hiervoor GB.
  • Als de grenzen gesloten worden zal de verkrijgbaarheid van voedingsmiddelen veel moeilijker worden omdat ook in de centrale magazijnen van de supermarkten hoofdzakelijk arbeidsmigranten werken. Ook positief voor stikstofuitstoot!
  • De PVV wil weer terug naar het Nederland zoals dat traditioneel was. Dat is voor de overheidsfinanciën natuurlijk een goede zaak. Al het ‘linkse beleid’ van de laatste 60 jaar afschaffen, zoals AOW, toeslagen en sociale wetgeving, zodat de mensen weer de broekriem moeten aanhalen. Weer één auto per straat en Bakkum in plaats van Benidorm. Heeft een enorm positieve invloed op stikstofuitstoot.

Toch heb ik het onbestemde gevoel dat het beter voor ‘het volk’ is het ‘linkse’ parcours via de EU te volgen om de doelen te bereiken!

De spagaat van Wilders

Het tot stand brengen van een regeringscoalitie die het langer dan een paar maanden uithoudt zal een ontzettende klus worden. De programmapunten van de PVV waarom mensen op de PVV stemden waren vooral die, die met immigratie, islam en klimaatmaatregelen samenhingen.

De sociale paragrafen zijn best sociaal te noemen, maar vind je ook bij vrijwel alle andere partijen. Het verschil is dat deze hun plannen financieel onderbouwd hebben en/ of door de Rekenkamer hebben laten doorrekenen. De PVV deed dat niet en komt niet verder dan holle frases dat zij het afschaffen van het eigen risico (kost jaarlijks 8 miljard) gaan dekken door het stoppen van ontwikkelingshulp (jaarlijks 3,5 miljard) . Hogere economie?

De breekpunten voor de fatsoenlijke partijen bij de coalitievorming zijn met name die, die tegen de grondwet of internationale verdragen ingaan.

BBB blijkt nogal pluchegeil te zijn en lijkt daar verder niet zo’n punt van te maken, maar VVD en vooral de partij met hoogstaande principes NSC gaan dat nooit accepteren. Een groot probleem voor Geertje die bijna twintig jaar zijn potentiële stemmers bestookt heeft met wettelijk onhaalbare programmapunten, maar waarom kiezers wel op hem gestemd hebben.

Nu hij regeringsbeleid zou kunnen uitvoeren valt hij juist met zijn ‘aantrekkelijke punten’ door de mand en hij heeft niet veel ruimte om op dit terrein water bij de wijn te doen. Wilders lijkt in hiermee in zijn eigen mes te vallen.

Wanneer hij immigratie, islam en EU wil aanpakken binnen de huidige wettelijke kaders kan hij weinig uitrichten op deze terreinen, wat zijn kiezers als kiezersbedrog zullen ervaren

Enig mogelijk traject

De enige mogelijkheid zijn plannen door te drukken is een minderheidskabinet vormen, eventueel met andere onfrisse extreemrechtse partijen, met gedoogsteun van NSC en VVD. Vervolgens direct een wetsvoorstel indienen tot wijziging van grondwet en internationale verdragen. Wanneer daarvoor een normale Kamermeerderheid (76 zetels) gevonden kan worden kan een aanzet gegeven worden tot wijzigingen.

Grondwettelijk moet de Kamer dan ontslag nemen en moeten er nieuwe verkiezingen komen. Een nieuwe Kamer moet dan de wijzigingsvoorstellen met twee derde meerderheid aannemen om ze te kunnen doorvoeren.

Dat betekent dat de PVV een coalitie moet kunnen vormen met in totaal 101 zetels

Klinkt niet bepaald als haalbaar en zou een land van zeer bedenkelijk allooi opleveren, zeker omdat dan nog meer grondwetsartikelen aangepakt zouden kunnen worden en we richting dictatoriale staat zouden kunnen gaan. Weg met de democratie…

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.