Bij ’t Natuurlijk Huus wordt gewerkt aan een gezamenlijke permacultuur- moestuin

Bij ’t Natuurlijk Huus in Raalte wordt gewerkt aan de aanleg van een gezamenlijke moestuin op basis van permacultuur.

Interessant? Deel het artikel

naruurlijkhuus 221122 05

Zeven cursisten volgen nu de cursus permacultuur en gaan meteen aan de slag met de gezamenlijke tuin. Die tuin komt voor het voedselbos te liggen en achter ’t Leemhuus (de ontmoetingsruimte).

Door samen te werken wordt het werk lichter, je inspireert elkaar, deelt de kennis en je verdeelt de opbrengst.
De moestuin op basis van permacultuur is weer een nieuwe tak van ’t Natuurlijk Huus om bezoekers te inspireren en vertellen over de natuurlijke wijze van moes tuinieren.

Permacultuur

Permacultuur is een wijze van gewassen in cultuur brengen, waarbij je de grond zoveel mogelijk met rust laat. Je voedt de grond vooral, met name met compost. Op die manier zorg je voor een actief bodemleven, waarmee je een gezonde en luchtige bodem krijgt. Je plant veel gewassen die permanent gewassen voortbrengen, zoals bijvoorbeeld asperges, rabarber, aardperen, rucola en kruiden. Maar er komen ook allerlei andere groentegewassen te staan.

Partners

Zoals met alles werken we hier ook weer samen met verschillende partijen, zoals compost uit Salland van Jansen, Welkoop voor het beschikbaar stellen van een kruiwagen, de compostbrigade uit Raalte en het leveren van biologische zaden van de Bolster door Jan Overesch.

Doelstellingen

Alleen samen maken we de wereld gezonder en duurzamer. En dat doen we op een natuurlijke manier. Zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen, kunstmest en zware landbouwmachines op de grond die de bodem vast rijden en zonder te spitten.

Inspiratie opdoen

’t Natuurlijk Huus hoopt op deze manier weer veel bezoekers te inspireren om ook zelf aan de slag te gaan met het telen van groenten en kruiden op een natuurlijke manier. Het is heerlijk en gezond om lekker buiten aan het werk te zijn. Het kan je een abonnement op de sportschool besparen.

Aanmelding

Voor wie ook interesse heeft: in het voorjaar wordt er weer een workshop permacultuur aangeboden. En de verwachting is dat er in het nieuwe seizoen volgend jaar na de zomer een paar percelen beschikbaar komen om bij ’t Natuurlijk Huus te kunnen tuinieren.

Heb je belangstelling, mail dan alvast naar info@hetnatuurlijkhuus.nl.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *