Bewoners Fonteinkruid in Deventer scheppen bloeiende oase

Bewoners maakten een biodivers paradijsje in een woonwijk in Deventer.

Interessant? Deel het artikel

Buurt Fonteinkruid Deventer
Buurtbewoners toverden 27 april in Deventer in de wijk Colmschate een deel van de driehoek Akkerdistel-Fonteinkruid om van een saai stuk prikkels in een prachtige bloeiende oase. En dat op Koningsdag, een dag met een oranje randje. ‘Dat groen ook bijdraagt een gezonde woon- en leefomgeving is niet alleen belangrijk om over te lezen maar juist ook te ervaren. Bewoners en kinderen hebben daar hele goede ideeën over’, vertelt projectleider Lilian Dieben.

Samen met de buurt aan de slag

Op woensdag 27 april, Koningsdag, zaten de bewoners van de Fonteinkruid niet aan de oranjebitter maar staken zij de handen uit de mouwen. ‘De driehoek groen bij de Akkerdistel-Fonteinkruid in de wijk Colmschate kon wel een opfrisbeurt en wat meer kleur gebruiken. Het kan zo’n mooie plek zijn waar we elkaar ontmoeten, samen dingen doen en met elkaar genieten van het groen om ons heen.’ aldus Marijn Bruurs, bewoner van de Fonteinkruid. Zestien bewoners toverden een deel van het gemeentegroen om in wat straks een prachtige, bloeiende oase gaat worden. Samen met de buurt plantten ze 600 plantjes en gaan hier ook met elkaar voor zorgen.‘Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen en inspiratie op te doen voor je eigen buurt. In de zomer is de bloemenpracht straks op z’n mooist’, aldus Marijn Bruurs.

 

Groener, gezonder Colmschate

De provincie Overijssel, IVN Overijssel, gemeente Deventer, WijDeventer, bewoners en kinderen zijn gestart met een project om Colmschate-Zuid groener en gezonder te maken. Dit stukje groen is de eerste in een reeks van plannen die door bewoners worden uitgevoerd. Later dit jaar wordt in ieder geval nog een wandelroute door de wijk uitgevoerd, de BSO Sam & Sjakie gaan met kinderen aan de slag en ook bij de Klaproos wordt later dit jaar de handen uit de mouwen gestoken.

Over Deventer Natuurlijk

Deventer Natuurlijk Gezond is een van de gemeentelijke trajecten in het provinciale programma Natuur in de Stad, Welzijn. Dit is onderdeel van het provinciale uitvoeringsprogramma Natuur voor Elkaar.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.