Beweeg- en Beleefkaart voor bewoners en bezoekers regio Deventer

Nieuw voor bewoners en bezoekers: de Beweeg- en Beleefkaart voor de stad en het buitengebied van Deventer. Een ideale gids voor verkenningstochten door de eigen achtertuin. “Deze kaart inspireert tot het maken van prachtige wandelingen en fietstochten. Toeristen zien hoe mooi onze regio is. Maar ook als je hier geboren en getogen bent, ontdek je veel verrassende plekjes”, zegt wethouder Jaimi van Essen.

Interessant? Deel het artikel

salland marketing presentatie kaart
Wethouder Jaimi van Essen en Tamara Toering ©Bart Ros

Verrassende plekken voor het voetlicht

De Beweeg- en Beleefkaart Deventer & buitengebied is een prettige erfenis van een vervelende tijd, vertelt gebiedsmanager Tamara Toering van Salland Marketing. “In coronatijd merkten veel mensen hoe leuk wandelen en fietsen is. Ze ontdekten ook de schoonheid van hun eigen achtertuin. Alle fietsers en wandelaars kwamen dichtbij huis op locaties die ze niet kenden. Die ervaringen vormen de aanleiding voor deze kaart. We brengen al die verrassende plekken beter voor het voetlicht.”

In beweging

Ook draagt de uitgave bij aan een andere ambitie van de gemeente Deventer. Kaartlezers krijgen volop inspiratie voor het wandelend of fietsend beleven van de stad Deventer en het buitengebied. “Daarmee zet deze kaart je aan tot bewegen. Je ontdekt hoe mooi onze omgeving is én werkt aan je gezondheid. Of je nou een kort ommetje maakt, de wandelschoenen aantrekt voor een flinke wandeling of kilometers gaat maken op de fiets”, zegt wethouder Van Essen.

Mooie routes

De Beweeg- en Beleefkaart staat vol met tips voor wandelaars, fietsers en mountainbikers. Zij stappen af van de bekende wegen en ontdekken nieuwe routes. Die voeren over landgoederen, langs de IJssel, naar pittoreske dorpen en langs de mooiste plekken van de stad Deventer.

“Ook inspireren we mensen die meer kilometers willen maken: bijvoorbeeld met een klompenpad in Gelderland, de Slingers van Salland-fietsroutes, MTB-routes en lange afstandstochten naar andere Hanzesteden”, zegt Toering.

Beste startlocaties

De uitgave bevat ook een overzichtelijke plattegrond van de regio Deventer. Fietsers en wandelaars zien daarop de beste startplekken voor hun tochten. Ook krijgen ze uitleg over de fiets- en wandelnetwerken. De gemeente Deventer investeerde de afgelopen jaren veel in deze netwerken die fietsers en wandelaars naar de mooiste plekken in de regio leiden.

Verkrijgbaarheid

De Beweeg- en Beleefkaart is vanaf nu gratis verkrijgbaar bij de VVV in Deventer, De Scheg, Bibliotheek/Kulturhus Diepenveen – Hof van Salland, Infopunt Bathmen/Cultuurhuus en Kulturhus De Spil Lettele.

Online bestellen is ook mogelijk via www.deventerwebwinkel.nl.

salland marketing kaart

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.