Bestemmingsplan uitbreiding hoogspanningsstation Raalte ter inzage

Netbeheerder TenneT wil het hoogspanningsstation aan de Westdorplaan in Raalte vernieuwen en uitbreiden. Dat is nodig omdat het hoogspanningsstation oud is en de vraag naar elektriciteit toeneemt. Hiervoor is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Het college van B&W is akkoord en legt het plan nu voor zes weken ter inzage.

Interessant? Deel het artikel

Gemeente R 230628 hoogspannins kabels

Wethouder Ben Nijboer: “De uitbreiding is hard nodig, maar gaat ten koste van een deel van het achterliggende speelveld. TenneT heeft samen met buurtbewoners een passende oplossing gevonden. Daar ben ik blij om. Zo kan er tijdens en na de werkzaamheden gewoon gespeeld worden in de buurt.”

Oog voor de buurt

Om ervoor te zorgen dat kinderen in de buurt kunnen blijven spelen, zorgde TenneT voor een pannakooi en een financiële bijdrage voor het opknappen van een andere speelplek in de buurt. Tijdens verschillende bijeenkomsten en gesprekken informeerde TenneT omwonenden over veiligheid en het voorkomen van hinder tijdens de werkzaamheden. 

Zienswijze indienen

De plannen liggen vanaf 22 juni tot en met 3 augustus ter inzage. In deze periode is het mogelijk om een zienswijze in te dienen. Je vindt de plannen op www.ruimtelijkeplannen.nl of via www.raalte.nl/verkabeling. Het is ook mogelijk om de plannen op het gemeentehuis te bekijken.

Vervolg en planning

Na de inzageperiode wordt het (gewijzigde) bestemmingsplan voorgelegd aan de gemeenteraad. De werkzaamheden starten naar verwachting na de zomer en duren ongeveer twee jaar.

Ondergronds brengen hoogspanningslijnen

De komende jaren vinden er verschillende werkzaamheden plaats om het elektriciteitsnet in Raalte te verbeteren, zoals het ondergronds brengen van de hoogspanningslijnen. Deze projecten staan los van elkaar. De werkzaamheden worden wel op elkaar afgestemd, zodat de ondergrondse kabels straks op het nieuwe hoogspanningsstation worden aangesloten.

Meer informatie

Ga voor meer informatie over de verschillende werkzaamheden naar deze link.

 

logo gemeente Raalte

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *