Bert Hinnen maakt vervolg op ‘De vergeten Duitser’

Interessant? Deel het artikel

de vergeten duitser bert hinnen

De Vergeten Duitser, het boek dat Bert Hinnen onlangs publiceerde, krijgt een vervolg. De oud burgemeester van Wijhe kreeg zoveel reacties op het boek, dat hij met die reacties een vervolg gaat maken.

“Er is veel geschreven over de Tweede Wereldoorlog. Vanuit verschillende invalshoeken: de aanleiding, de militaire geschiedenis, de slachtoffers, de afloop,” zegt Bert Hinnen, “Maar één invalshoek is daarbij altijd over het hoofd gezien. De rol van Duitsers die al in Nederland woonden toen de oorlog begon. De Vergeten Duitser gaat over de dramatische levensloop van de Nederlandse Duitser Richard Bauer.”

“Het waren niet uitsluitend Duitse militairen die in Nederland verbleven na de inval in mei 1940. Ongeveer 100.000 Duitsers woonden hier al vanaf het begin van de dertiger jaren als arbeidsmigrant of als Joodse vluchteling. Een aantal trouwden met Nederlanders en kregen hier kinderen. Ze werden niet met open armen ontvangen door onze toenmalige overheid en na de oorlog zelfs allen tot vijand verklaard. Richard Bauer was zo’n Duitser. Hij werd een speelbal van oorlog, politiek en willekeur.”

Hinnen probeert de vergeten Duitser een gezicht te geven en recht te doen aan wat hen en hun families is overkomen. Daarmee blijkt hij een gevoelige snaar geraakt te hebben. “Ik heb erg veel spontane reacties op mijn boek gehad. Vaak indringende verhalen van mensen die mijn oom Richard hebben gekend. Het is de bedoeling een vervolguitgave te maken met al die verhalen.”

Dat wordt een digitale versie dus tegen zeer geringe kosten te koop.
Wie interesse heeft kan dat laten weten via b_hinnen@hotmail.com

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *