Ben jij een handige buur? Help de energierekening verlagen!

De energieprijzen zijn flink gestegen. Het aantal mensen dat hun energierekening niet meer kan betalen ook. Daarom zoekt de gemeente Raalte bespaarcoaches en energieklussers. Wil jij mensen uit je buurt of dorp helpen met het besparen van energie?

Interessant? Deel het artikel

Gemeente R Warm voor Elkaar 221028

Wethouder Ben Nijboer: “Bespaarcoaches en energieklussers helpen mensen die moeite hebben met het betalen van hun energierekening. Als bespaarcoach kom je bij mensen thuis om tips te geven om minder energie te verbruiken. De energieklusser komt vervolgens langs om kleine, snelle oplossingen aan te brengen die direct tot energiebesparing leiden. Denk bijvoorbeeld aan radiatorfolie, ledlampen en tochtstrips. Dus ben jij handig in gesprekken of in het aanbrengen van energiebesparende maatregelen? Kom dan in actie!”

“Als gemeente Raalte willen wij kwetsbare huishoudens ondersteunen. Niet alleen financieel met de eenmalige energietoeslag, maar ook structureel door te verduurzamen. Hiervoor hebben we geld ontvangen van het Rijk. Het opleiden en inzetten van bespaarcoaches en energieklussers is een eerste stap om op korte termijn de energierekening te verlagen”, vult wethouder Gerria Toeter aan.

Bespaarcoaches en energieklussers gezocht

De gemeente zoekt enthousiaste vrijwilligers die een opleiding willen volgen tot bespaarcoach of energieklusser. Help jij graag mensen en krijg jij energie van verduurzaming? Meld je dan voor 17 november 2022 aan. De korte opleiding vindt dit jaar nog plaats, zodat er begin 2023 gestart kan worden.

Klik hier voor meer info en aanmelden

Contact

Heb je een vraag? Neem dan contact op met Stan van Rosmalen van de gemeente Raalte, via stan.van.rosmalen@raalte.nl of 06-3114 7980.

 

logo gemeente Raalte

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *