Beleef de Vecht en het Vechtdal met je klas

Interessant? Deel het artikel

boot vechtdal
'@NMO

In ‘Beleef je omgeving’ komen leerlingen van groep 5 t/m 8 uit Dalfsen, Ommen, Zwolle en Hardenberg van alles te weten over de Vecht en het Vechtdal. Van natuur tot cultuur en van historie tot heden. Inclusief een vaartocht of fietsspeurtocht door dit unieke gebied. Doet jouw klas of school ook mee?

Door Natuur en Milieu Overijssel

Het Vechtdal is een prachtig rivierenlandschap waar natuur, landgoederen en landbouwgronden elkaar afwisselen. De Vecht stroomt van Hardenberg via Ommen en Dalfsen naar Zwolle. Een uniek stukje Nederland om te wonen, werken en recreëren. In het samenwerkingsprogramma Ruimte voor de Vecht werken overheden en andere partijen aan droge voeten en een mooi groen Vechtdal. Voor nu en in de toekomst. De partners van Ruimte voor de Vecht vinden het belangrijk dat kinderen uit het gebied op een actieve manier betrokken zijn bij hun leefomgeving. Daarom bieden zij basisscholen uit Hardenberg, Ommen, Dalfsen en Zwolle kosteloos de educatieve activiteit ‘Beleef je omgeving’ aan. Deelnemen kan tot de herfstvakantie.

Leren en beleven

‘Beleef je omgeving’ bestaat uit opdrachtkaarten waarmee de leerlingen in de klas leren over de cultuur, historie, natuur, landbouw, landschap en recreatie van en in het Vechtdal. Vervolgens gaan ze het veld in! Tijdens een fietsspeurtocht (groep 5 en 6) of een vaartocht (groep 7 en 8) beleven ze de omgeving en verdiepen ze zich verder in het gebied. Een leuk en leerzaam uitje!

Praktische informatie

‘Beleef je omgeving’ is voor groep 5 tot en met 8 van basisscholen uit Hardenberg, Ommen, Dalfsen en Zwolle. Scholen kunnen na de meivakantie tot de herfstvakantie (10 mei – 15 oktober) deelnemen. Op de website www.ruimtevoordevecht.nl/educatie staan de contactgegevens van de rederijen. Leerkrachten kunnen zelf kosteloos reserveren bij een rederij uit de buurt. Ook staat op deze website het online lespakket. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Natuur en Milieu Overijssel (info@natuurenmilieuoverijssel.nl) of Natuuractiviteitencentrum De Koppel (info@dekoppel.com).

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.