Bekijk het Oogstcorso Stöppelhaene eens van een andere kant

Als je liefhebber bent van Stöppelhaene heb je op donderdag vast wel eens het Oogstcorso voorbij zien trekken. Het kan haast niet anders of de gedachte om ook een keer mee te doen is voorbij gekomen.

Interessant? Deel het artikel

Stoppelhaene optocht 220826 02

Wellicht is het in het feestgedruis ook net zo snel weer weggedrukt, maar de organisatie daagt je graag uit om de daad bij de gedachte te voegen. “Geef je nu op voor het Oogstcorso 2024, dan profiteer je van een mooie, lange aanloopperiode”, aldus Mirjam van den Berg.

Het Oogstcorso is net zo aan het Stöppelhaenefeest verbonden als dat er bier uit de tapkraan stroomt. Het is zo’n traditie waarbij veel inwoners van Raalte en omliggende dorpen betrokken zijn, maar dit prachtige eerbetoon heeft deelnemers nodig om tot in de lengte van jaren op de agenda te kunnen blijven staan.

“Dus, loop je al langer rond met plannen, zorg nu dat je een groep bij elkaar krijgt. Bijvoorbeeld met familie, buren, vrienden, leden van een vereniging of zelfs collega’s.

Uit de ervaring van andere bouwers blijkt dat het hartstikke leuk is om iets te bouwen, het versterkt het gevoel van saamhorigheid en het maakt deze editie van Stöppelhaene voor jullie extra speciaal”, weet Mirjam.
Natuurlijk springen de praalwagens het meest in het oog bij het publiek, maar de kracht van de optocht zit ‘m vooral ook in de diversiteit.

“Kinderen die een kruiwagen hebben versierd, een duo of een loopgroep met een leuk thema, een buurtvereniging die een kleine kar met oogstproducten voorttrekt; samen bepaal je de kracht van het Oogstcorso! Een activiteit waar duizenden bezoekers op afkomen. Het hoeft dus echt niet zo moeilijk te zijn. In een kleine ruimte kun je al snel iets moois maken en het kleine wordt zeker ook gewaardeerd.”

Het Oogstcorso wordt dit jaar gehouden op donderdag 29 augustus vanaf 14.15 uur. Aanmelden als deelnemer? Ga naar www.stoppelhaene.nl/oogstcorso. Hier vind je de voorwaarden en andere handige informatie. Hulp nodig? De commissie Oogstcorso is graag bereid om advies te geven.

Meld je aan als deelnemer, want samen houden we een prachtige traditie in stand.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.