Beekman Elektro maakt nieuwe stap van centrum Raalte naar bedrijventerrein De Zegge VII

Na vele jaren en verandering van bedrijfsvoering vertrekt Beekman Elektro vanuit het centrum van Raalte naar het bedrijventerrein en gaat daar nieuw bouwen.

Interessant? Deel het artikel

Gemeente Raalte
Eigenaar Erik Beekman met wethouder Alexander Kreule

Al 48 jaar is Beekman Elektro gevestigd aan de Stationsstraat 40, in het centrum van Raalte. Maar nu is de tijd gekomen om een nieuwe stap te maken. Beekman Elektro heeft namelijk een bedrijfskavel gekocht op de Zegge VII, op de hoek van de Heesweg en de Ampèrestraat. Eigenaar Erik Beekman vertelt: “Ons pand aan de Stationsstraat wordt nu van binnen en buiten écht te klein. Met ons nieuwe pand op de Zegge VII kunnen we een nieuwe stap maken.”

Het gaat om een kavel van 3.000 m2 voor de bouw van een nieuw pand. Wethouder Alexander Kreule: “Mooi dat we een bij veel Raaltenaren bekend bedrijf als Beekman Elektro, dat al 50 jaar bestaat en in Raalte gevestigd is, kunnen helpen om een nieuwe stap te maken en verder door te groeien op de Zegge VII.”

Van winkel naar installatiebedrijf

Erik Beekman: “Mijn ouders begonnen Beekman Elektra, destijds nog aan de Göbelstraat in Raalte, gewoon in de garage van ons huis. Twee jaar later maakten zij de overstap naar de Stationsstraat. Hier kwam toen een winkel met witgoed, televisies en andere elektronische apparatuur. Achter in het pand was plek voor het installatiebedrijf. Sinds 2005 is de winkel gesloten en richten we ons volledig op ons elektrotechnische installatiebedrijf. Het pand paste toen eigenlijk al niet meer goed bij ons. Door de groei die we al een aantal jaren maken, is het daarom nu tijd voor een nieuwe stap, in een nieuw pand.”

Meedenken met het ontwerp

“Ik vind het belangrijk dat iedereen kan meedenken om het beste eruit te halen. De indeling van het plan was al voor een groot deel bepaald, samen met de architect. Daarna hebben we het plan besproken met het personeel. Iedereen kon zo zijn eigen kantoor bekijken en aangeven of ze nog goede ideeën hadden. Op basis daarvan hebben we een paar dingen aangepast. Het personeel heeft echt mooie dingen aangedragen. Voor de bouw van het pand gaan we ook samenwerken met onze klanten. We gaan namelijk kijken welke klanten van ons iets voor ons kunnen betekenen in de bouw.”

Goede en mooie werkplek

Eind december, begin januari hoopt Erik te starten met de bouw. “In juli 2023 willen we graag klaar zijn. Met het nieuwe pand kunnen we onze werknemers, huidige en toekomstige, ook een veel betere en mooiere werkplek bieden. We krijgen meer ruimte om ons werk te doen, in een energiezuinig pand.”

Website Beekman Elektro

 

 

 

logo gemeente Raalte

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *