Astma, COPD, Hooikoorts of allergieën?? De zoutkamer al eens geprobeerd?

Interessant? Deel het artikel

Zoutkamer 2

Bij aandoeningen als Astma, COPD, Hooikoorts of allergieën kan een zoutkamer mogelijk helpen bij het verminderen van klachten. Een behandeling in een zoutkamer, beter bekend als halotherapie, is een behandeling waarbij medicinaal aerosolzout wordt opgenomen door het lichaam. We spraken hierover met Kashley Hulsebos van Zoutkamer Salland te Raalte.

Hoe werkt het

De behandelmethode die wordt toegepast in de zoutkamer wordt halotherapie genoemd. Een natuurlijke behandelmethode waarbij medicinaal aerosolzout wordt opgenomen door het lichaam. De zoutkamer geneest zelf geen aandoeningen, maar zorgt wel voor verlichting of zelfs verdwijning van klachten/symptomen waardoor de kwaliteit van het leven kan verbeteren.

Het aerosolzout kun je niet vergelijken met zout dat je toevoegt aan je eten. Aerosolzout wordt namelijk ingeademd en opgenomen door onze huid. Het zout is verneveld en de deeltjes zijn erg klein, hierdoor kunnen de zoutdeeltjes goed door de longen opgenomen worden.

Het zout doet dit met ons lichaam:
– Het doodt aanwezige bacteriën, virussen en schimmels;
– Het werkt ontstekingsremmend;
– Het reinigt de luchtwegen;
– Het maakt overtollig slijm los zodat het makkelijker is om op te hoesten;
– Het versterkt ons immuunsysteem;
– Het vergroot de longfunctie;
– Je bent minder benauwd;
– Het stimuleert het herstelproces;
– Doorbloeding neemt toe;
– Het hydrateert de huid;
– Het verminderd jeuk, blaasjes, schilfering en roodheid van de huid.

Wat is een zoutkamer

De zoutkamer is een ruimte waarin een natuurlijk microklimaat uit de zoutmijnen wordt nagebootst. Het nabootsen van dit klimaat wordt gedaan met behulp van een speciaal ontworpen machine, namelijk een halogenerator. De halogenerator zorgt ervoor dat er 100% natuurlijk zout de kamer in wordt verspreid. De muren en de vloer van de kamer zijn tevens ook bedekt met zout. De concentratie van het zout wordt continue gemeten en op het gewenste niveau gehouden.

Bij welke aandoeningen biedt de zoutkamer verlichting?

De zoutkamer kan verlichting bieden bij de volgende aandoeningen:
– Astma;
– Bronchitis;
– COPD;
– Cystische fibrose (taaislijmziekte);
– Bijholte ontsteking;
– Longemfyseem;
– Allergieën;
– Hooikoorts;
– Rokershoest;
– Acne;
– Eczeem;
– Psoriasis;
– Oorontstekingen;
– Slaapproblemen.

Geen verwijzing nodig

Het is ten alle tijden mogelijk om contact met Zoutkamer Salland op te nemen, je hebt hiervoor geen verwijzing van de huisarts nodig.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden