Arjan Broer, wat doe jij duurzaam? “Ik probeer de samenleving mee te krijgen in duurzaam doen.”

Interessant? Deel het artikel

'@Eigen foto. Arjan Broer (voorgrond) op bezoek bij Albert Boeve en Ben Zwinselman van het groen-initiatief in de uiterwaarden bij Wilsum.
'@Eigen foto. Arjan Broer (voorgrond) op bezoek bij Albert Boeve en Ben Zwinselman van het groen-initiatief in de uiterwaarden bij Wilsum.

Deze week in de rubriek ‘wat doe jij duurzaam’ ruimte voor Arjan Broer. Broer is bedrijfsmatig en als vrijwilliger betrokken bij het duurzamer maken van de samenleving.

Door Arjan Broer

Vanaf kind zijn ben ik een duurzame doener. Bij de Scouting kreeg ik respect voor de natuur ‘met de paplepel ingegoten’. Maar er zat bij mij altijd het besef in dat de natuur is ‘waar we vandaan komen’ en dat we dat moeten koesteren.

Tegenwoordig draag ik dat uit met veel van mijn activiteiten: ik help groepen mensen in Zwolle en omgeving te vergroenen. Dit doe ik vanuit mijn bedrijf HeelBreed.nl, maar ook als inwoner betrokken bij burger-initiatieven zoals BoosterZ.nu.

Initiatieven verbinden

Om duurzame wensen en groene ideeën sneller van de grond krijgen, verbind ik initiatieven met elkaar en met organisaties en/of de overheid. Waar groene wensen zijn, moeten die gestimuleerd en geholpen worden. Dit hangt samen met de nieuwe manier van de overheid om inwoners en bedrijven niet alleen maar inspraak te geven, maar meer aan te sluiten bij wat zij zelf willen en het mogelijk te maken.

Ik maak contact met inwoners, netwerken en instellingen die groene ideeën hebben. Niet alleen met de usual ‘groene’ suspects, maar ook juist in sectoren die niet direct voor de hand liggen, zoals kunst en cultuur, sociaal maatschappelijk en sport. Ook hier kan én willen ze vaak vergroenen of verduurzamen: van wegen tot bedrijventerreinen en van sportvelden tot schoolpleinen.

Sneller van de grond

Door verschillende partijen met elkaar te verbinden, worden groene en duurzame initiatieven sneller van de grond geholpen en daardoor krijgt verduurzaming van Zwolle en omgeving een boost. Dat draagt bij aan de doelen die we met elkaar in het Klimaatakkoord afgesproken hebben. Doelen waarmee we de Aarde leefbaar houden. Doelen die dus heel belangrijk zijn en die ik graag vooropzet in de duurzame vergroening van allerlei sectoren in de regio Zwolle.

Wil je je groen-initiatief ook van de grond krijgen of vergroten? Of wil je hier meer informatie over? Neem eens contact met mij op.

Volgende

In de volgende aflevering komt Milou van Rijn vertellen wat zij duurzaam doet. Milou van Rijn is professioneel betrokken bij ‘de energietransitie’, dat we van de fossiele brandstoffen over moeten schakelen naar groene energie als wind en zon.

@eigen foto

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.