Apeldoorn stimuleert natuurinclusief boeren

Interessant? Deel het artikel

graan haver krlingloop landbouw

Al twintig ondernemers met een boerenbedrijf in de Cleantech Regio hebben zich ingeschreven voor een cursus en coachingstraject natuurinclusieve landbouw, een duurzame vorm van bedrijfsvoering, met aandacht voor natuur en landschap. Tijdens deze opleiding leren boeren hoe zij het natuurlijk kapitaal rondom het bedrijf zo optimaal mogelijk kunnen benutten.

Natuurinclusieve landbouw is een ecologisch houdbare vorm van voedselproductie. Het maakt gebruik van wat de natuur te bieden heeft, het versterkt de biodiversiteit op en rond het boerenland en belast de natuur zo min mogelijk. Deelnemers aan de training leren hoe zij kringlooplandbouw, biodiversiteit en landschapsbeheer met elkaar kunnen verbinden.

Het stimuleren van natuurinclusieve landbouw is belangrijk, omdat het de landbouwsector helpt om te voldoen aan de maatschappelijke vraag naar meer duurzame werkwijzen. Daarnaast zijn er nieuwe voorwaarden van het Europese Gemeenschappelijk Landbouw Beleid (GLB). Als steeds meer ondernemers met een boerenbedrijf overgaan op deze manier van landbouw bedrijven, kunnen we aan de voorwaarden voldoen.

Europese subsidie
De vier Cleantech-gemeenten Apeldoorn, Lochem, Voorst en Brummen hebben Europese subsidie binnengehaald om boeren in de regio te faciliteren om de ontwikkeling naar natuurinclusieve landbouw te maken. Partners in dit project zijn de gemeenten Apeldoorn, Lochem, Voorst en Brummen, een aantal landgoederen, LTO Noord afdeling Achterhoek Noord, Collectief Veluwe, ANV Veluwe IJssel Zoom, LTO Noord afdeling Zuid Oost Veluwe, Natuurmonumenten en GNMF. Er zijn zoveel aanmeldingen gekomen naar aanleiding van een mailing die ondernemers recent hebben ontvangen, dat de eerste training vol zit. We kijken naar mogelijkheden voor een tweede training.

De eerste training zit al vol. We kijken naar mogelijkheden voor een tweede training en horen graag of u hier interesse voor heeft. Meer weten? Stuur een email naar info@happyland.nl

Meer informatie: natuurinclusieve landbouw in Apeldoorn

Dit is een gezamenlijk bericht van de Cleantech-gemeenten Apeldoorn, Lochem, Voorst en Brummen. Dit project is tot stand gekomen met ondersteuning van de Provincie Gelderland en de Europese Unie in het kader van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland. Kijk op de website van ELFPO voor meer informatie.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.