Anne Feenstra doet aan Ultra-Trailrunning om de coronatijd door te komen

Luttenbergse Anne Feenstra doet aan Ultra-Trailrunning om de coronatijd door te komen.

Interessant? Deel het artikel

luttenberg sportief Anne Veenstra01

Mijn naam is Anne Feenstra, ik ben 46 jaar oud en woon in Luttenberg. 

Welke sport doe je? Waar sport je en hoe lang doe je dit al?

Ik loop hard, en dan het liefst op onverharde paden in de natuur. (Ultra-trailrunning)  Dit doe ik al een aantal jaren.

Wat vind je het leukste aan jouw sport? Wat levert het je op?

Het leukste aan trailrunning is de combinatie van het sporten en de beleving van de natuur.

Vooral als ik op plaatsen kom waar ik nog nooit geweest ben is de beleving altijd weer een verrassing op zich. Elk paadje over de hei, de smalle doorgang in het bos, niet wetend waar het volgende pad je heen leidt…

Het is een geweldige manier om je lichaam te trainen en je hoofd lekker leeg te lopen. Alle gedachten van een drukke dag gaan dan door mijn hoofd en plaats ik in de hokjes waar ze horen.

Ik kom altijd voldaan weer thuis, ongeacht hoe slecht het weer was… ongeacht hoe stuk ik gegaan ben…

Wat voor mij ook van toepassing is, mede door dat ik alle dagen werk en een druk gezin met 3 kinderen en 3 paarden heb, is dat je altijd kan hardlopen, ’s ochtends vroeg als iedereen nog in bed ligt, of ’s avonds in het donker, het maakt eigenlijk niet uit. Je kan elk moment de deur uitgaan voor een rondje hardlopen.

Dus een perfecte combinatie om lichaam en geest te trainen!

Wat levert het mij op?

Ten eerste ben ik nog nooit zo fit geweest. Hoe meer ik loop, hoe fitter ik word en hoe fijner het lopen weer gaat. Je lichaam went eraan. Het is voor mij een onderdeel van mijn leven. Mentaal heeft het mij ook een stuk sterker gemaakt. Ik weet dat waar ik eerder zou opgeven, ik nu gewoon een tandje extra bijzet…

Ben je meer of minder gaan bewegen in de corona tijd? En kun je toelichten wat hiervan de reden is?

Ik kan niet zeggen dat ik meer ben gaan lopen, omdat ik altijd wel een gaatje vind om een rondje te rennen. Het thuiswerken maakte het wel makkelijker om ’s ochtends voor het werk aan even een ronde te maken.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

1 gedachte over “Anne Feenstra doet aan Ultra-Trailrunning om de coronatijd door te komen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant