Andere computer

Als je een andere computer koopt, moet je alle bestanden van de oude naar de nieuwe overzetten. Met een USB-stick is dat een heel gedoe.

Interessant? Deel het artikel

nieuwere computer

Ik schrijf op een vaste computer. Deze staat op de eerste verdieping. De bewuste kamer heb ik helemaal naar mijn smaak ingedeeld. Hoewel de computer meer dan tien jaar oud was, vond ik het niet nodig om een nieuwe te kopen. Hij deed het immers? Bovendien had ik meer dan driekwart van de schijfruimte vrij. Ik kon dus voorlopig vooruit. Wel was er een paar jaar geleden een andere harde schijf ingezet, waardoor de computer weer een aantal jaar mee kon. Dat de ventilator van de computer zo veel lawaai maakte dat ik daar last van had, negeerde ik. Ik ben namelijk opgevoed met het idee dat je zuinig op je spullen moet zijn en niet zomaar iets moet weggooien.

Internet onbereikbaar

Totdat de internetverbinding op de computer steeds meer kuren kreeg. Op mijn telefoon had ik in het hele huis perfect snel internet, maar op de computer viel die steeds vaker weg. De oplossing was om de computer opnieuw op te starten. Maar als je meerdere bestanden en tabbladen hebt openstaan, is dat erg vervelend. Bovendien werkte die oplossing vaak maar eventjes. Op een gegeven moment deed het internet het helemaal niet meer. Ik dacht dit simpel op te lossen door van mijn telefoon een wifi-hotspot te maken. Met de computer kon ik dan van die hotspot gebruik maken. Het internet op de computer was in geen tijden zo snel geweest. Het nadeel is dat dit van je mobiele data af gaat. In december is dat geen probleem, want dan krijg ik 5GB van de provider. Maar de rest van het jaar heb ik veel minder, en dus niet genoeg voor deze oplossing. Uiteindelijk zat er niets anders op dan een andere computer aan te schaffen. Ik kocht via de zoon van een vriend een tweedehands computer van enkele jaren oud.

Van PC naar USB naar PC

Toen begon de klus van het overzetten van de bestanden. Maar eerst heb ik digitaal opgeruimd op de oude computer en bestanden en mappen overzichtelijk geordend. Ik dacht dat ik niet zoveel bestanden had om over te zetten, en dat dit wel via een usb-stick kon, maar daar verkeek ik me op. Ik heb ook geleerd dat je bestanden op een usb-stick niet kunt comprimeren. Al met al was ik een middagje bezig om alles over te zetten. Telkens een aantal bestanden op de usb-stick, dan overzetten op de nieuwe computer, usb-stick leegmaken en zo verder. Om dit te kunnen doen moest ik meerdere keren het beeldscherm (dat ik niet heb vervangen omdat het nog goed is) aansluiten op de ene computer en daarna op de andere. Nadat een paar dagen later de nieuwe netwerkkaart was geïnstalleerd, kon ik OpenOffce downloaden en eindelijk weer verder met schrijven.
Ik ben nog steeds heel erg blij mee met mijn nieuwere computer. Hij is zo stil dat ik hem bijna niet hoor. Het internet werkt weer naar behoren. En hij is nog sneller opgestart dan dat ik het wachtwoord kan intypen.
Als ik dan toch een nadeel moet noemen, dan is dat dat deze computer te slim is voor Zootycoon, een spel van zo’n twintig jaar oud dat ik graag speel. De computer kan meer resolutie aan dan het spel. Hierdoor heb ik tijdens het spelen twee zwarte zijbalken.
Het is een nadeel waar ik prima mee kan leven, nu ik de komende jaren weer lekker kan schrijven.

Lees hier de andere reflecties van Liesbeth.
Bezoek ook haar website.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Joke Proper: Tentenkamp

Lees verder »

Andere frequentie

Lees verder »

Dagklad: Wal en schip

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *