Als zelfs de patatboer klimaatneutraal wordt…

Interessant? Deel het artikel

patat dapp

Misschien dat ze bij Dapp liever niet hebben dat je ze patatboer noemt, maar feitelijk is de ‘frietwinkel’ dat natuurlijk wel. Dapp is een keten met biologische frietjes. De vestiging in Utrecht is nog een stapje verder gegaan. Daar is Dapp zelfs helemaal klimaat neutraal geworden.

Ondertussen bij de buren

Hoe doe je dat, patatboer zijn in een klimaat neutrale omgeving? Dat begint natuurlijk bij de inkoop van aardappelen waar geen bestrijdingsmiddelen aan te pas zijn gekomen. Maar vervolgens zorg je ook voor biologische mayo, wordt het frituurvet omgezet in biobrandstof, heb je overal led-verlichting hangen zijn oude koelkasten vervangen voor de meest energiezuinige varianten.

Dan wordt een patatje er nog een stuk lekkerder op.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.