Alle beestjes helpen Salland biodivers maken

Interessant? Deel het artikel

‘Salland Biodivers’ en ‘Heel Broekland Bloeit’

Salland is afgelopen week een paar duizend bomen en struiken vrolijker geworden. Bij het Horsthuis in Broekland werden zo’n drieduizend bomen, struiken en planten uitgeleverd. Die werden opgehaald door vooral mensen uit de omgeving Broekland, Middel, Boerhaar, Elshof, Wijhe, Ramele, Raalte.

De acties ‘Salland Biodivers’ en ‘Heel Broekland Bloeit’ hadden daarvoor de handen in een geslagen. De bomen en struiken groeien straks uit tot minibosjes, die veel voedsel en schuilplekken leveren voor vlinders, bijen, vogels en kleine zoogdieren. Daarnaast kunnen de bosjes veel CO2 opnemen. Het geeft vooral veel voldoening om bomen en struiken te planten. “Ik kan niet wachten tot alles gaat groeien. Salland wordt straks een stukje mooier en groener. Alle beestjes helpen!”, aldus één van de deelnemers.

Vanuit ‘Salland Biodivers’ zijn in de afgelopen maanden op veertig plekken poelen gegraven. Dit idee komt van hovenier Guus Schutte. Door ‘een gat en een bult’ te graven, krijg je hoogteverschillen met droog en nat, zon en schaduw. Bij deze poelen zijn nu minibosjes aangeplant. Ook kan je hier stapelmuurtjes van snoeihout neerleggen. “Het is een eenvoudige manier om microklimaten te creëren die voor allerlei planten- en diersoorten aantrekkelijk zijn.”, aldus Guus Schutte. Vanuit ‘Heel Broekland Bloeit’ worden binnenkort ook nog bloemenstroken gezaaid in weilanden, tuinen en op erven.

Met veel vrijwilligerswerk, enthousiasme en bijdragen van Samen voor Biodiversiteit, Kostbaar Salland en Landschap Overijssel zijn straks 40 poelen, 110 minibosjes en 9.000 m2 bloemenstroken gerealiseerd.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Jaco Appelman via jacojox@gmail.com.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.