Aline Kootstra uit Dalfsen Nederlands Kampioen Duathlon

In het Limburgse Sittard werd op het Tom Dumoulin Bikepark zaterdag 30 maart het NK Duathlon gehouden. De geboren en getogen Dalfsense Aline Kootstra kroonde zich na haar titel in 2023 op de standaardafstand in Borne ook hier tot Nederlands Kampioen. Daarmee kwalificeerde zij zich rechtstreeks voor het EK Duathlon. De atlete van ACO van Elderen Ommen finishte na 1.00.41 ruim 3,5 minuut voor titelverdedigster Karin Nieuwenhuijsen uit Veenendaal. Morena Stevens uit Amsterdam maakte het podium compleet.

Interessant? Deel het artikel

©Christie Brouwers.
©Christie Brouwers.

Aan de wedstrijd namen ook buitenlandse atleten deel. De olympisch atlete Jolanda Annen uit Zwitserland en Aline Kootstra maakten de overallstrijd over 5 km hardlopen, 20 km fietsen en 2,5 km hardlopen spannend. Tot aan de laatste wissel lag de koppositie nog niet vast. De beslissing viel door een razendsnelle wissel van de Zwitserse waarmee zij de wedstrijd in het slot gooide. Met ruim een halve minuut was zij de Nederlandse kampioene net iets te snel af in 1.00.05.

(lees verder onder afbeelding)

duathlon kampienschappen christie brouwers
©Christie Brouwers.

 

Recent nam bondscoach Armand van der Smissen haar op in de Nederlandse selectie waardoor een uitgelezen voorbereiding volgde. Mede door een goede trainingsstage op Mallorca kon Aline haar topvorm omzetten in haar titel. Op 15 juni neemt zij deel aan het EK Duathlon in het Portugese Coimbra.

Bij de heren elite werd Thomas Cremers Nederlands Kampioen in 53.15.

Aline Kootstra ©Christie Brouwers. duarhlon kampioen
Aline Kootstra ©Christie Brouwers.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden