Al meer dan twee miljoen mensen ondertekenden de petitie tegen uitstel van het verbod op Glyfosaat

Glyfosaat staat bekend als het pesticide dat bijen doodt. Maar het is niet alleen schadelijk voor bijen. Toch dreigt de Europese Raad eerdaags een verbod op dit gif uit te stellen onder druk van lobbyisten. Teken daarom deze petitie. Ondanks een Kamermeerderheid die wil dat Nederland niet voor uitstel van deze wet zal stemmen, heeft het kabinet besloten blanco te stemmen. Dus nog veel meer steun gewenst voor deze AVAAZ petitie. Teken nu!

Interessant? Deel het artikel

AI- foto Avaaz
AI- foto Avaaz

Het is een van de giftigste dingen die ooit geproduceerd zijn op aarde, met gruwelijke gevolgen voor de gezondheid. Het pesticide, dat zelfs is teruggevonden in luiers, kan tot zwangerschapsproblemen leiden, en prominent onderzoek wijst uit dat deze stof het risico op bepaalde kankers met meer dan 40 procent verhoogt!

Maar over een paar weken hebben we een unieke kans om dit gif voor altijd te verbieden.

 

Alles hangt af van één stemronde in de Europese Raad  en grote pesticidebedrijven zetten alles op alles om bij politici te lobbyen en hun winstmarges veilig te stellen.

We mogen niet machteloos toekijken.

We kunnen er niet op rekenen dat alle politici het juiste zullen doen, maar we kunnen wel op elkaar rekenen om de verandering te creëren die we nodig hebben en dat begint nu. In 2018 hebben we een historisch verbod op bijendodende pesticiden gewonnen, en dat zullen we nu opnieuw doen!

Avaaz werkt samen met partners om onze stemmen op de onderhandelingstafel in Brussel te krijgen.

 

Teken hier  de petitie en deel deze overal

 

Lees hier meer HierInSalland artikelen over Glyfosaat

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *