Al honderd groene schoolpleinen in Overijssel!

Interessant? Deel het artikel

groen schoolplein

Katholieke Basisschool de Vlieger 3 uit Zwolle heeft als 100e school de provinciale subsidie ontvangen voor de aanleg van een groen schoolplein. Deze week startten zij, samen met ontwerper en hovenier Donkergroen, hun werkzaamheden. Raalte is ook partner in het project.

Mijlpaal

Dat de 100e school in Overijssel nu met een subsidie van de provincie aan de slag gaat met een groen schoolplein, is een mooie mijlpaal. In totaal hebben op dit moment 113 scholen in Overijssel, verspreid over heel Overijssel, een subsidie ontvangen om hun schoolplein om te toveren tot een groene oase. Als het aan het programmateam Groene Schoolpleinen Overijssel ligt, kunnen alle kinderen in Overijssel in de nabije toekomst avontuurlijk spelen en leren op een groener schoolplein. Om scholen te ondersteunen kunnen zij bij de provincie een subsidie aanvragen van €10.000. Directeur Danielle Bult van KBS de Vlieger 3 over hun keuze voor een groen plein: “Met een groen schoolplein kunnen we meer buitenlessen geven. Zo kunnen we onze kinderen spelend en bewegend laten ontdekken met veel plezier, waardoor er samen heel gemotiveerd wordt gespeeld en geleerd. Daar gaan we voor, samen met de ouders!”

Een groen plein biedt vele voordelen

Schoolpleinen vergroenen is een onderdeel van Natuur voor Elkaar. Dit is het programma waarmee provincie en maatschappelijke partners samen werken aan het beleven, benutten en beschermen van de natuur in Overijssel. Een groen schoolplein is een plek waar kinderen in en met groen kunnen spelen, die voor verkoeling zorgt en een leefbare plek is voor planten en dieren.

Gedeputeerde Ten Bolscher: “Groene schoolpleinen zijn belangrijk voor kinderen. Spelen in het groen is gezond maar ook erg goed voor hun cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling. Het stimuleert kinderen om hun omgeving te ontdekken. Daarom willen we kinderen meer in aanraking brengen met groen, om daar te spelen en te leren. Waar kan dit beter dan op het schoolplein?”

Ondersteuning

Naast een subsidie biedt het programmateam ook op andere manieren ondersteuning aan scholen. Bijvoorbeeld met een stappenplan voor een groen plein, tips voor extra financiële regelingen, een gratis leskist, een serious game, (online) informatiebijeenkomsten of door de samenwerking met gemeenten aan te gaan. Inmiddels zijn al 5 Overijsselse gemeenten partner: Enschede, Hellendoorn, Hof van Twente, Oldenzaal en Raalte.

Meer weten over groene schoolpleinen in Overijssel? Kijk op www.groeneschoolpleinenoverijssel.nl

Basisscholen kunnen via deze website ook gebruik maken van de helpdesk als ze vragen hebben of ondersteuning willen bij hun subsidieaanvraag. Of word lid van de speciale Facebookgroep Groene Schoolpleinen Overijssel voor de laatste updates rondom Groene Schoolpleinen Overijssel.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.