Afscheidsbrief van Toon Schuiling aan burgermeester Ton Strien

HierInSalland heeft gevraagd afscheidsbrieven te schrijven aan vertrekkend burgemeester Ton Strien van de gemeente Olst- Wijhe. Toon Schuiling, voormalig fractievoorzitter PvdA, schreef een mooie brief, ook gericht aan burgemeester Martijn Dadema van de gemeente Raalte.

Interessant? Deel het artikel

Foto: Robert Jan Leerink
Foto: Robert Jan Leerink

Beste Ton, beste Martijn,

Of ik een brief wil schrijven aan de vertrekkende burgemeester van Olst-Wijhe. En wellicht ook aan de nieuwe. Ja hoor, bij deze. En ja, met beste Ton en beste Martijn hef ik ‘m amicaal aan. Ton ken ik. Martijn, en dan heb ik het over de burgemeester van Raalte, niet. Maar ik zag op internet wat filmpjes van hem langs komen. Een toegankelijke man. Dus durf ik het wel aan om ook hem te tutoyeren.

Maar beste Ton, ik begin met jou. Eerlijk is eerlijk. Die zag ik niet aankomen. Ik dacht die blijft zeker tot zijn 67e in functie. Om er aansluitend, bij de gratie van de Koning, nog een jaar of wat bij te snoepen. Geketend voor het leven. Nee dus. Je stopt per 1 september 2022, op je 64ste. En dat leg je uit in een filmpje. Nou ja filmpje. Een Tonnoloog van twee minuten is best wel even een zit. Maar dit terzijde. Je boodschap is kraakhelder. De koek is op. Je bent niet van het halve werk en daarom stop je. Een kwetsbaar en daarmee krachtig signaal.

Alle begrip. Omgerekend per werkuur ben je met afstand de goedkoopste burgemeester van het land. Van alles op de hoogte. Tot ver achter de komma. Bij jan en alleman betrokken. Attent en oprecht. Toen mijn club Go Ahead promoveerde appte je mij als eerste. Terwijl je amper weet dat er lucht in een bal zit. En zo had je voor iedereen oor en oog. Een burgemeester met een hoofdletter B.

Hoe nu verder?

Dat is niet ingewikkeld. De Raalter burgemeester Martijn Dadema doet Olst-Wijhe er vanaf 1 september een tijdje bij. Als dat van beide kanten goed bevalt dan zien wij wel verder. Raalte en Olst-Wijhe vormen één gebied. Staan voor dezelfde opgaven. Stikstof, het tekort aan betaalbare woningen, de idiote energieprijzen. Veel van onze inwoners zien de herfst met angst en beven tegemoet. Dit alles vraagt om een sterk lokaal bestuur, om een bundeling van krachten. Dat vraagt om leiderschap. Een mooie klus Martijn!

En Martijn, als je er toch zit kun je misschien even kijken naar de beide gemeentehuizen. Raalte wil verbouwen, zo begreep ik. Olst-Wijhe heeft nog al wat vierkante meters over. Ik bedoel maar. Da’s geen hogere wiskunde toch? Zijn wij meteen van het waan idee af om de bieb uit de Langstraat te halen en in het gemeentehuis te vestigen.

Dus Ton bedankt en Martijn succes!

 

Met vriendelijke groet,

Toon Schuiling

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.