Afscheidsbrief Jos Rodijk aan burgemeester Ton Strien

HierInSalland vroeg Sallanders brieven te schrijven aan afscheidnemend burgemeester Ton Strien van Olst- Wijhe. Jos Rodijk uit Wesepe reageert.

Interessant? Deel het artikel

Ton Strien ambtsketting

Dag burgemeester Strien,

Vroeger stond ik eens als kind in Raalte op Koninginnedag bij het gemeentehuis met een papieren vlaggetje te zwaaien naar de burgemeester.

Die nam met de ambtsketting om op het bordes bij de voordeur de honneurs van de koningin waar. Nooit ben ik in de 60 jaar daarna dichter bij de burgemeester geweest dan op die dag.

Bij de recente gemeenteraadsverkiezingen gaat vroeg in de ochtend plots de deur open van het stemlokaal in het Wapen van Wesepe. Ah, eindelijk een stemmer, maar nee, u stapte daar binnen. Spontaan de vier leden van het stembureau de hand geschud en toch zeker 10 minuten gezellig gekletst.

Niet op het dichtstbijzijnde stembureau in Olst, maar in Wesepe, prachtdorp aan de rand van uw koninkrijkje. Dáár heeft u mijn hart gestolen. Ze moeten er maar een app voor maken: ‘De burgemeester dichtbij’.

Bedankt meneer Strien. Het ga u goed.

Jos Rodijk

Wesepe

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.