Afnemer gezocht voor 8000 kilo pompoenen die niet mooi genoeg zijn voor de winkel

Groenten moeten er perfect uitzien, anders wil de supermarkt ze niet verkopen want de klant wil ze dan blijkbaar niet kopen. Wat doe je dan met 8000 kilo pompoen die er niet mooi genoeg uitzien?

Interessant? Deel het artikel

pompoenen

Ivar van Dorst van bio-boerderij Ekoto in Etten-Leur zoekt voor 8.000 kilogram imperfecte pompoenen producenten die hier een houdbaar product van kunnen maken. Dit meldt Thibaud van der Steen, ‘strijder tegen voedselverspilling’, op LinkedIn. 

Op LinkedIn lezen we: “”Daar gaan we weer! De voedselketen stelt bizarre eisen aan groente en fruit van onze Nederlandse telers! Deze partij pompoenen valt buiten de perfecte gewichtsklasse en is daardoor te dik of te dun. Krommer dan dat gaan we het niet krijgen!”

“Wij kunnen de pompoenen met No Waste Army voor een eerlijke prijs kopen! Nu zoeken we samen met Ivar alleen nog een producent die van deze pompoenen een heerlijk houdbaar product kan maken, voor in onze box van maart in een oplage van 11.000 à 13.000 stuks.”

Klik hier voor meer informatie.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *