Aanbesteding voor regionaal en lokaal voedsel in catering provinciehuis Overijssel

De provincie Overijssel gaat voedselproducten voor de catering in het provinciehuis lokaal inkopen.

Interessant? Deel het artikel

groen kennisnet groentemarkt

De provincie Overijssel wil de voedingsproducten voor de catering op het provinciehuis in Zwolle zo regionaal en duurzaam mogelijk gaan inkopen. Hiervoor is de provincie op zoek naar regionale producenten en leveranciers. Zij kunnen zich registreren via onderstaande link van het inkoopplatform van de provincie.

Regionaler produceren en consumeren

De provincie Overijssel stimuleert vanuit haar Agro&Food programma de ontwikkeling van regionale en lokale afzet van voedsel. Met lokaal voedsel stimuleren we de regionale economie en door verkorting van de keten en een eerlijke prijs kan de boer duurzamer produceren. Met meer voedsel uit de korte keten en door de catering in eigen hand te nemen wil de provincie het goede voorbeeld geven. Dit sluit aan bij het eigen beleid aangaande vitaliteit van mensen en steunen we agrariërs bij de transitie naar duurzame landbouw.

Nieuw inkoopsysteem

Als overheidsorganisatie is de provincie gebonden aan de formele regelgeving rondom aanbestedingen. Om (kleinere) regionale leveranciers de kans te bieden om mee te doen heeft de provincie een Dynamisch Aankoop Systeem (DAS) ontwikkeld. Meer informatie over het inkoopproces en registreren kan via onderstaande link.

 

Klik hier om te registreren

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.