8 Marketingtips van Boostrz om eindelijk die openstaande vacatures te vullen

Het was zelden zo moeilijk om mensen te vinden om openstaande vacatures in te vullen. Het is daarom heel belangrijk om potentiële werknemers zorgvuldig en op bijzondere wijze te benaderen. Boostrz uit Raalte geeft tips om openstaande vacatures in te vullen.

Interessant? Deel het artikel

Boostrz marketingtips

Goed personeel dat ook nog eens matcht met jullie bedrijfscultuur? Dat komt niet zomaar aanwaaien. Helemaal niet in deze tijd. De arbeidsmarkt is krap en veel branches kampen al jaren met een tekort aan vakmensen. Met alleen een vacature plaatsen red je het niet. Het is tijd om écht te werken aan je werkgeversmerk en je marketing slim in te zetten. Hoe je dat doet? Marketing- en communicatiebureau Boostrz heeft 8 tips. Hieronder delen we er vast 3.

Tip 1: Zet in op arbeidsmarktcommunicatie

Het inzetten van arbeidsmarktcommunicatie wordt belangrijker dan ooit. Arbeidsmarktcommunicatie is simpel gezegd communiceren naar huidige en potentiele werknemers. Met als doel nieuw personeel aan te trekken en het sentiment over het bedrijf als werkgever positief te beïnvloeden. Arbeidsmarktcommunicatie is niet die ene social media post die je inzet om je nieuwe vacature te verspreiden. Het is iets waar je structureel aan werkt, vanuit een doordachte strategie. Deze strategie bevat korte (vacature X en Y opvullen) en lange termijndoelen (dé werkgever worden voor gave banen in de logistiek). En bevat de stappen die je moet nemen om daar te komen. Doe je de werkzaamheden zelf of schakel je hulp in? Welk verhaal vertel je? En welke middelen zet je in om dit verhaal te vertellen? Hoe duidelijker jij je als werkgever positioneert, hoe hoger de kwaliteit van de sollicitanten die je aantrekt.

Zet je je arbeidsmarktcommunicatie goed in, dan zal je merken dat je de juiste mensen aan gaat trekken. Je vergroot namelijk je zichtbaarheid, weet je goed te onderscheiden van je concurrenten én overtuigt mensen op een natuurlijke manier om voor jou te kiezen als werkgever.

Tip 2: Investeer in een werken-bij-website

Voordat potentiele medewerkers overgaan tot solliciteren, willen ze eerst graag weten bij wie ze komen werken. Met een werken-bij-website kun je op een laagdrempelige manier communiceren over alles wat jouw bedrijf medewerkers te bieden heeft. Kandidaten krijgen zo een gevoel bij het bedrijf en kunnen goed beoordelen of de cultuur bij ze past. Daarnaast verlaagt een werken-bij de drempel om te solliciteren. Heb je een kleinere organisatie? Geen zorgen, een one page website is vaak al genoeg. Het gaat er vooral om wat je vertelt en laat zien. Niet per se hoeveel je laat zien. Wat zet je hier dan op? Het belangrijkste is dat je in je eigen taal vertelt waarom het zo tof is om voor jouw bedrijf te werken. Schrijf vanuit het perspectief van de medewerker, zodat de kandidaat zich meteen aangesproken voelt. Zet daarnaast je huidige werknemers in de schijnwerpers en laat ze vooral veel zelf aan het woord. In een geschreven verhaal of blog bijvoorbeeld of een video. O ja, en maak vooral veel gebruik van eigen fotografie. Laat kandidaten zien waar én met wie ze straks werken.

Tip 3: Verras, prikkel en doe het eens anders

Zoveel openstaande vacatures, zoveel bedrijven die vechten om de aandacht van dezelfde kandidaat. Hoe val je op in al dat geweld? Verras met een origineel idee. De nieuwe generatie werknemers wil verleid worden. Ze slaan aan op inspiratie, beleving, avontuur, humor en zingeving. Dus doe het eens anders. Weg met die saaie vacaturetekst. Weg met die standaard advertentie. Maak er wat van! Zo heeft Ikea ooit een functieomschrijving van een vacature in de dozen van de producten gestopt. Op z’n Ikea’s met een knipoog naar hun handleiding. Via de folder werden de kandidaten doorverwezen naar een carrièresite. Da’s een knap staaltje arbeidsmarktcommunicatie. Voor Nijhof Installatiegroep hebben wij samen met Blender Media een campagne gemaakt waarbij we de clichés over het werken in de bouw hebben uitvergroot. In drie verschillende video’s trokken wij de aandacht van de kandidaat om hem vervolgens door te laten klikken naar de vacaturepagina.

Benieuwd naar de andere tips om jullie te ondersteunen bij de selectie van personeel? Lees de blog ‘8 Marketingtips om eindelijk die openstaande vacatures te vullen‘.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *