Prepper Anneke net geen wereldkampioen Snertkoken maar toch blij

Prepper Anneke Blom was bij het Wereldkampioenschap Snertkoken en maakte daar grappige dingen mee. Een man in camouflagepak bekijkt me nauwlettend wanneer ik een vork-lepel-mes in mijn rugzak stop. Het is zo’n alle-bestek-in-één ding, maar dan van een degelijke kwaliteit. Ik ken ze voornamelijk van de patat foodtrucks op festivals. Dan zijn ze van dun wit plastic en beloven, qua uiterlijk, dat je ermee kan prikken, scheppen én snijden. Maar niets is minder waar. Meestal blijft het bij scheppen, prikken en breken. Maar deze “sporknife” (tja, hoe moet je zo’n ding noemen… ik dacht we maken een combi van spoon-fork-knife) was anders. Hij werkte. Dus die moest mee in de tas voor in mijn Get Home Bag.

Interessant? Deel het artikel

Prepper 230225 keuken

Twee dingen om op te volgen dus: die man die me zat te bekijken en de Get Home Bag! De man in camouflage outfit was iemand van Defensie.

Ik was afgelopen vrijdag aanwezig, als deelnemer wel te verstaan, bij het wereldkampioenschap Snertkoken. Ook Defensie was daar met een aantal afgezanten om mee te doen op de onderdelen Snertkoken, Stamppot koken én Buitenkoken; op echt vuur! Nadat de juryleden alle gerechten hadden gegeten en beoordeeld, mochten de aanwezige bezoekers een bakje van de gemaakte soep en stamppot proeven. Als reclamemateriaal had Defensie de “sporknifes” meegenomen, zodat iedereen zowel snert kon lepelen als hutspot met klapstuk kon eten. Handig!

(tekst loopt door onder de afbeeldingen)

Defensie “sporknife”

 

Toen de man me mijn bestekinstrument zag inpakken vroeg hij of ik er misschien nog wat meer wilde. Hij had nog een heel doosje staan. Mijn gezicht lichtte helemaal op. Dit was nog mooier dan de gedeelde vierde plaats. (Er waren prijzen voor de nummers één, twee en drie. Ik wil geloven dat de rest van de deelnemers gedeeld vierde zijn geworden)

Ik stampte mijn tas helemaal ramvol met het campingbestek en ik zag rechts van me verbaasde blikken, vóór me fluisterende huisvrouwen en links van me ‘camouflageman’ met een grote glimlach. Zegt ie ook nog heel droog “je lijkt wel een prepper”.

Als ik zeg dat ik dat ook ben, wordt zijn gezicht serieus en na een momentje stilte zegt hij “dat is mooi. Fijn, iemand die nadenkt. En zichzelf kan redden in lastige tijden”. Dan pakt hij het doosje met restant reclamemateriaal op en gaat weer op huis/kazerne aan.

Een aantal van de sporknifes gaan in mijn Get Home Bag. Dat is een tas die standaard in mijn auto staat. Dat kan in mijn geval prima, ik rijd in een grote Volvo V70. Dat is zo’n auto waarin je languit kunt liggen en dan nog passen er wel twee Sint Bernhards bij. In de Get Home Bag doe je dingen die je nodig zou kunnen hebben om in een noodsituatie thuis te komen. Denk hierbij aan spullen voor je auto; olie, koelvloeistof, tiewraps, ducttape. Maar ook water, (klein) gereedschap en voedsel.

Ik vind het uitermate handig om bestek mee te nemen in de auto. We gaan regelmatig op pad met de auto voor lange ritten en als je dan onderweg wat wil eten, kun je gewoon een broodje smeren, of je suiker fatsoenlijk in je bakje koffie roeren. Als je dan een 1-delig-bestekje kunt meenemen, wat ook nog eens wegwerp is, dan is dat best fijn en ruimtebesparend. Dat is dan weer fijn als je geen grote stationcar rijdt.

De rest van het bestek (ik zal niet liegen, misschien zijn het wel honderd stuks) gaat mooi in de opslag. Als straks het vakantieseizoen begint kan ik ze leuk weggeven, inpakken voor de juffen van school om een fijne zomervakantie te wensen. Wellicht raken ze geïnspireerd door de reclame om bij Defensie te gaan werken. Of te gaan preppen.

Spullen met meerdere functies, mits goed en degelijk uitgevoerd, zijn altijd goud waard. Denk aan het (echte) Zwitserse zakmes. Ze nemen minder ruimte in dan losse onderdelen en de functies zijn goed op elkaar afgestemd. Wanneer je gebruiksvoorwerpen en gereedschap gaat preppen is het nuttig om hier aandacht aan te besteden.
Je hoeft hiervoor niet meteen op, dure, prepper-webshops te gaan kijken. In de campingwinkels, legerdumps en outdoorstores zoals Bever, zijn tal van producten te koop!

Of doe mee met het wereldkampioenschap Snertkoken en krijg een handige gadget. Én leer je van mannen in camouflagepakken ook meteen hoe je buiten, op een houtvuurtje, erwtensoep moet koken.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *