Energietip: als je nu nog niet aan de LED-lamp bent…

Als je bij de kringloop kijkt bij de armaturen die in de kringloopverkoop gebracht worden, dan zie je dat heel veel mensen nog steeds gloeilampen of nog erger, halogeenlampen gebruiken. Dan ben je toch echt dief van je portemonnee.

Interessant? Deel het artikel

ledlamp

LED-lampen zijn duurder dan de lampen die we eerder altijd al gebruikten. Maar ze zijn zo’n stuk goedkoper in gebruik, dat ze zich zelf heel snel terug verdienen. Ook als je nog een werkende gloei- of halogeenlamp ergens in een armatuur hebt zitten, loont het echt deze te vervangen.

Als jij ook een energietip hebt, laat het de energievakman weten via info@hierinsalland.nl

En echt, die praatjes van ‘ze geven helemaal geen mooi licht’ en ‘de fitting past niet’, daar is allemaal niks van waar. Ze geven inmiddels op alle manieren licht zoals het aloude peertje dat ook deed, je kunt ze dimmen en voor iedere armatuur is er inmiddels wel een fitting.

Een paar andere lichttips.
– Als je sensoren gebruikt, heb je altijd licht als het nodig is, maar kun je het nooit ergens onnodig aan laten staan. Dat is handig in de hal of op het toilet, maar ook buiten. Buiten is het zelfs aan te bevelen sensoren te hebben: het valt namelijk veel meer op als het licht aanspringt, dat vinden niet gewenste bezoekers helemaal niet prettig.
– Kies in huis goede verlichting op plekken waar je het nodig hebt. Lezen bij een goed geplaatste lamp werkt beter dan lezen bij de centrale kamerlamp
– Het helpt ook de lampen af en toe af te poetsen. Minder stof, beter licht.
– Lampenkappen zorgen ervoor dat je het plafond niet verlicht. Zorg voor een reflecterende binnenkap: dan heb je de meeste lichtopbrengst op de plek waar je het hebben wil (en kun je dus een iets lichtere lamp gebruiken).

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.