Muzikaal en bijzonder optreden Julian Schneemann in Deventer Schouwburg

Julian Schneemann’s Island Songs verbindt het ruige Kreta met het woeste Ierland met een optreden op 12 oktober in de Deventer Schouwburg onder het motto “Wíj luisteren muziek, zíj leven muziek”.

Interessant? Deel het artikel

Julian Schneemann's Island Songs Deventer Schouwburg 220925

In zijn nieuwe programma Island Songs zoekt de Nederlandse pianist, componist én wereldreiziger Julian Schneemann de uiterste randen van Europa op. Hij laat eeuwenoude Ierse en Kretenzische volksmuziek op wonderbaarlijke wijze tot leven komen en samenvloeien.

Samenstelling

Schneemann doet dat samen met de broers Adonis (luit) en Nikos (lyra) Xylouris (de grootste artiesten van Kreta), met de legendarische Ierse muzikant John Joe Kelly (bodhran) en met topvioliste Emmy Storms: een Nederlandse musicus met een Iers hart.

Uitvoering

Julian Schneemann: “In ons eigen land is muziek weggestopt in theaters en concertzalen. In Ierland en Kreta zit muziek in de haarvaten van de samenleving. Wíj luisteren muziek, zíj leven muziek.” Woensdag 12 oktober 2022 is Island Songs te horen in de Deventer Schouwburg.

John Joe Kelly, die het publiek graag het hoofd op hol brengt met zijn bodhrán (een Ierse lijsttrommel), is uitgegroeid tot een levende legende in de traditionele muziekscene wereldwijd. Ook staat hij bekend om zijn samenwerkingen met grote namen als Tim O’Brien, Kate Rusby, Dan Tyminski en Zakir Hussain. Adonis en Nikos Xylouris zijn dé rising stars van Kreta. Zij maken deel uit van de beroemdste muziekfamilie van het eiland. Hun grootvader Psarantonis en diens broer Nikos zijn legendes in heel Griekenland en ver daarbuiten. Emmy Storms, één van de beste en meest virtuoze klassiek violisten van Nederland, heeft een voorliefde voor klezmer, tango- en zigeunermuziek. Het meest houdt ze echter van de Ierse volksmuziek. Van kinds af aan heeft ze Ierland talloze malen bezocht voor muziekseminars, lessen en festivals.

Verrassingsoptredens

Speciaal voor dit optreden zal de Ierse muzikant, zanger en dj Mark Gilligan uit Deventer een lied zingen. Ooit werkte hij samen met The Dubliners. Velen zullen hem kennen als organisator van Ierse muziekfestivals. Violist Crispijn Oomes uit Zutphen, die al sinds 1969 muziek maakt, komt naar de schouwburg om een Kretenzisch lied te spelen. Oomes ie een groot promotor van wereldmuziek in met name Oost-Nederland. Julian Schneemann: “Wat ze precies gaan doen is ook voor mij nog een verrassing. Ik kijk er zeer naar uit.”

Bekijk hier de trailer

 

Wie, waar en wanneer

Julian Schneemann’s Island Songs | Adonis Xylouris – luit, Nikos Xylouris – lyra, John Joe Kelly – bodhrán, Emmy Storms – viool, Julian Schneemann – piano en artistieke leiding
Woensdag 12 oktober 2022 | Aanvang 20.30 uur in de Deventer Schouwburg.

 

Klik hier voor Tickets en Info

@Foto van site Deventer Schouwburg

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.