Zwitsers eten tien procent biologisch en werken zo ook aan voedselzekerheid

Terwijl we in Salland de discussie over landbouwgif voeren, kopen de Zwitsers al maar meer biologische producten. Zo veel, dat er druk op boeren wordt uitgeoefend om te schakelen, om aan de vraag te kunnen voldoen.

Interessant? Deel het artikel

@Printscreen Bio Suisse
@Printscreen Bio Suisse

Zwitsers eten al tien procent biologisch. Biologische eieren, brood en groenten hebben een marktaandeel van tussen de 25 en 30 procent. Bio Suisse zoekt actief naar landbouwbedrijven die op hun bio-label willen overschakelen om aan de al maar groeiende bio-vraag te kunnen blijven voldoen.

Retail en detailhandel hebben in 2021 voor het eerst meer dan vier miljard Zwitserse frank omgezet met biologische producten. Dat is bijna een verdubbeling in vier jaar.

Duurzaamheid en voedselzekerheid gaan hand in hand

Met elke extra hectare landbouwgrond die wordt omgeschakeld op biologische landbouw, neemt de duurzaamheid van het voedselsysteem in Zwitserland toe, zegt Bio Suisse: De productie van gezond en lekker voedsel en ecologie horen bij elkaar, zelfs in geopolitiek onzekere tijden. Het zijn twee kanten van dezelfde medaille. Duurzame landbouw levert een meetbare bijdrage aan de voedselzekerheid, de gezondheid van mens, dier en bodem, de waterkwaliteit, de biodiversiteit en de bescherming van het klimaat. Cruciaal voor de ecologische voetafdruk is de bewuste consumptie van dierlijke producten en voedselverspilling. De oplossing is een efficiënt gebruik van hulpbronnen: minder verspilling, meer plantaardige productie voor de mens, minder duurzaam geproduceerde dierlijke producten en de volledige benutting daarvan.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.