Klimaatmars Rotterdam

Klimaatmars Rotterdam op 19 juni, georganiseerd door Oxfam Novib, Fridays For Future, Greenpeace, Extinction Rebellion, FNV, Fossielvrij NL, Milieudefensie, Code Rood, DeGoedeZaak en TNI

Interessant? Deel het artikel

Klimaatmars Rotterdam
­
Op zondag 19 juni gaan we massaal de straat op in Rotterdam voor de eerste Klimaatmars sinds de vorming van kabinet Rutte IV. Gezamenlijk kunnen we de klimaatcrisis bestrijden en tegelijkertijd iedereen in Nederland en daarbuiten een waardig bestaan geven. De oplossingen ligger er, nu de actie nog!

Waarom we de straat op gaan

De klimaatcrisis is nu. Hitterecords sneuvelen keer op keer, met als gevolg diepgaande veranderingen voor al het leven op aarde. Toch kiest Kabinet Rutte IV wéér de kant van degenen die voor de klimaatcrisis verantwoordelijk zijn. Onze regering dreigt de schijnoplossingen van multinationals met miljarden te financieren, en dit moet nu stoppen! Zonder de oorzaken van de klimaatcrisis aan te pakken blijven we niet onder 1,5 graad opwarming.

Wij eisen dat het geld niet meer wordt verspild aan vervuilende multinationals, maar dat dit gaat naar mensen die het het hardst nodig hebben. Zwaarste lasten bij grote vervuilers, niet bij burgers.

Wanneer

Zondag 19 juni verzamelen we om 13:00 uur in Rotterdam, op de Binnenrotte. De Klimaatmars begint én eindigt daar. Er zal een podiumprogramma zijn en we verwachten dat de demonstratie rond 16:30 uur is afgelopen. Meer informatie volgt zodra we dichter bij de mars komen!

De Klimaatcrisis Coalitie

Oxfam Novib, Fridays For Future, Greenpeace, Extinction Rebellion, FNV, Fossielvrij NL, Milieudefensie, Code Rood, DeGoedeZaak en TNI

­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.