400 Inwoners Olst-Wijhe tekenen al op eerste dag in voor energie bezuinigende maatregelen

Interessant? Deel het artikel

marcel blind

Huiseigenaren in Olst-Wijhe kunnen deze maand tot zestig euro gratis spullen kopen als ze daarmee thuis energie besparen. Op de eerste dag hebben daar gelijk al bijna 400 inwoners gebruik van gemaakt, laat een enthousiaste wethouder Marcel Blind op twitter weten.

Het project wordt uitgevoerd met Stichting Goede Buren uit Olst en de lokale bouwmarkten. Via de webshop www.dubbelbesparenolstwijhe.nl (tot 15 mei in de lucht) kun je zaken als brievenbussluiters, radiatorfolie en tochtstrips kopen. Martha Beeker, voorzitter Stichting Goede Buren: “Wij verzamelen alle bestellingen en brengen ze vanaf juni rond. Hiervoor roepen we de hulp in van verenigingen in Olst-Wijhe. Zij krijgen hiervoor een vergoeding voor in de kas. Zo helpen we met deze klus veel partijen in de gemeente. We zoeken overigens nog verenigingen die willen helpen. Zij kunnen zich aanmelden via het formulier in de webshop.”

Niet handig met de computer?

De gemeente vind het belangrijk dat ook mensen die niet zo handig zijn met de computer een bestelling kunnen plaatsen. “Deze mensen kunnen contact met ons opnemen via e-mailadres info@dubbelbesparenolstwijhe.nl of bellen naar telefoonnummer 06 – 305 59 328. Dit kan op woensdag van 10.00 tot 11.00 uur of vrijdag van 15.00 tot 16.00 uur. Wij plaatsen de bestelling dan graag voor hun”, zegt Martha. Inwoners die vragen hebben, kunnen op dezelfde manier contact opnemen met Goede Buren.

Wethouder Blind is blij met de mooie samenwerking tussen de gemeente, Stichting Goede Buren, lokale ondernemers en verenigingen. “Het is mooi dat we elkaar op deze manier weten te vinden in coronatijd en elkaar kunnen helpen. We hopen dat veel huiseigenaren van de mogelijkheid gebruikmaken om producten te bestellen die helpen om thuis energie te besparen.”

Olst-Wijhe betaalt deze actie uit de rijksregeling ‘Reductie Energiegebruik’.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.