33 sollicitanten willen burgemeester van Olst-Wijhe worden 

33 personen hebben bij Commissaris van de Koning Andries Heidema hun interesse kenbaar gemaakt voor het burgemeestersambt van Olst-Wijhe.

Interessant? Deel het artikel

Gemeente Olst Wijhe 221202 gemeentehuis

Het gaat om 14 vrouwen en 19 mannen. De leeftijd van de kandidaten ligt tussen de 31 en 60 jaar. Een groot aantal kandidaten heeft of had een hoofdfunctie in het openbaar bestuur, de overige kandidaten hebben een andere professionele achtergrond.

Het burgemeestersambt in Olst-Wijhe is sinds 1 september vorig jaar vacant door het aan burgemeester Ton Strien verleend eervol ontslag. Sindsdien neemt Yvonne van Mastrigt het ambt waar in deze gemeente. De sollicitatietermijn liep van 18 augustus tot 14 september.

Achtergrond procedure

De procedure voor een nieuwe burgemeester kent een aantal fasen. Op 11 juli begon de zoektocht met het vaststellen van het profiel van de nieuwe burgemeester door de gemeenteraad van Olst-Wijhe. Met het sluiten van de sollicitatietermijn begint de volgende fase, waarbij de Commissaris van de Koning zich verder verdiept in de sollicitanten en gesprekken voert. Daarna deelt hij zijn bevindingen met een vertrouwenscommissie uit de raad en wordt een selectie gemaakt.

Voordracht minister van Binnenlandse Zaken

De vertrouwenscommissie gaat met deze selectie van kandidaten in gesprek en brengt verslag uit aan de raad. Ook volgt een aanbeveling. Het is uiteindelijk aan de raad om de beste kandidaat voor Olst-Wijhe bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen. De minister gaat met de kandidaat in gesprek en draagt deze vervolgens voor benoeming voor bij de Koning. In februari 2024 kan de nieuwe burgemeester voor deze gemeente aan de slag, zo is op dit moment de verwachting.

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.