2Switch blijft de komende jaren de kringloop van Raalte

Interessant? Deel het artikel

eigen foto

Door de gemeente Raalte

In opdracht van de gemeente Raalte verlengt ROVA na een aanbesteding het contract met de 2Switch kringloopwinkel in Raalte voor de komende zeven jaar. Zo blijft het voor de inwoners van de gemeente Raalte mogelijk om ook voor een klein bedrag goederen aan te schaffen. Daarnaast biedt 2Switch leer/werk- en ontwikkelplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Kringloopbedrijf 2Switch aan de Heesweg in Raalte haalt goedzooi, wit- en bruingoed op bij de inwoners van de gemeente. Ook kunnen inwoners deze producten gratis ernaartoe brengen. Wethouder Frank Niens: “Omdat 2Switch het zoveel mogelijk hergebruik van goederen stimuleert, biedt deze samenwerking ook een bijdrage aan een circulaire economie en kansen op het gebied van duurzaamheid in onze gemeente. Goederen krijgen een tweede leven en we verminderen afval.”

Leer/werk- en ontwikkelplekken

Naast het innemen van goedzooi en wit- en bruingoed biedt het kringloopbedrijf mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een leer/werk- of ontwikkelplek. Ze doen ervaring op of kunnen een opleiding binnen het kringloopbedrijf volgen. Hierna is het mogelijk om door te stromen naar een betaalde baan. Wethouder Jacques van Loevezijn: “Het is belangrijk dat iedereen in onze gemeente de mogelijkheid krijgt om mee te doen. 2Switch biedt mensen die ondersteuning kunnen gebruiken laagdrempelig, zinvol werk.”

Afvalbeleid

ROVA werkt als kennispartner en uitvoeringsorganisatie nauw samen met de gemeente Raalte aan de invulling en uitvoering van het afvalbeleid. Duurzaamheid, circulariteit en inclusiviteit zijn daarin belangrijke uitgangspunten.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.