Denne had in het leger ook al last van autoritair gezag

Interessant? Deel het artikel

denne

Ik werd het leger uitgegooid, volgens kapitein Kleingeld “wegens extreme moeite met autoritair gezag”. Hij was niet zo blij dat ik hem verbeterde: “wegens moeite met extreem autoritair gezag, moet dat zijn.”
“Veel bazen zullen je daarom niet aannemen”, voorspelde Kleingeld, waarna ik hem uitlegde dat ik voor dat soort bazen helemaal niet wil werken.

“D’r uit”, zei Kleingeld.
“Teruggggg”, daarna.
Had ik vergeten de militaire groet uit te brengen. Ik zeg: “Zie nou maar, extreem autoritair.
“D’r uit”, zei Kleingeld.

S5 staat voor een heel lage stabiliteit. Zelf vind ik dat nog wel meevallen. Maar ik heb nog wel extreem veel last van autoritair gezag. Ik kan heel boos worden als ons belastingparadijs Fiat kans geeft Italië miljarden belastinggeld mis te laten lopen, waarna ons land daarna Italië de maat neemt dat ze beter belasting moeten innen. Of dat de minister van Justitie in coronatijd naar de kerk gaat terwijl ze probeert te verhullen dat onze bommenwerpers dood en verderf zaaiden in een burgerwijk in Irak.

Autoritair gezag: de wijkagent. Tief toch op.

Ik ben vanaf de eerste avond steeds even de straat op gegaan, gewoon omdat ik me niet de les laat lezen door politici die discrimineren, met racisten (gedoogkabinet) en fascisten (Brabant) regeren, de landbouw gif laten gebruiken en zo nog wat meer van die dingen.

Ik geloof dat ik nog zou luisteren ook, want ik ben niet tegen regels, ik ben tegen dómme regels. Als ze me nou uit konden leggen waarom die avondklok zinnig is. Want die avondklok is een onzinmiddel. De meeste mensen zijn toch al binnen tegen die tijd, anderen kiezen voor elders overnachten of worden ongelukkig. Lekker dan.

Dus ga ik iedere avond even de straat op. Ik woon op het platteland. En het bos is naast de deur. Dus mijn stil protest blijft onopgemerkt. In dorp of stad was ik denk ik mooi binnen gebleven. Ik ben eigenlijk een held op sokken.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.