18 maart: Wings met Trio C tot de Derde

Op zaterdag 18 maart a.s. nemen Wings en Trio C tot de Derde je mee op een Vlucht over de Wereldzeeën tijdens hun concert in het Holstohus. Tickets zijn verkrijgbaar via www.uthuus.nl of bij Eetkamer ‘Hier is ut’ in Olst.

Interessant? Deel het artikel

Wings

WINGS!
Vier vurige vrouwen met elk een eigen, krachtige stem. Meinou Werkhoven (sopraan), Gioia Baldass (mezzosopraan), Saskia Koning (hoge alt) en Susannah van Asch (lage alt) vormen samen WINGS! Zij raken je met hun wereldmuziek: een onuitputtelijke bron van schoonheid, dramatiek, plezier en herkenbaarheid over alle grenzen heen. Traditionele en modernere liederen uit onder andere Georgië, Corsica, Servië, Occitanië, Bulgarije, Koerdistan, Frankrijk en… uit eigen inspiratie!

Trio C tot de Derde
Drie rasmusici op klarinet, accordeon en viool, spelen een mix van klezmer, balkan-, zigeunermuziek en alles wat ze verder nog vinden passen in hun muzikale potpourri. Om inspiratie op te doen reizen ze regelmatig de landsgrenzen over op zoek naar muziek. Hun streven: geen imitatie, maar integratie van alle muzikale invloeden die op hun pad komen. Resulterend in een stijl die uitdrukking geeft aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet, en zich zodoende leent voor dansen, maar ook voor dromen…

Vlucht over de zeven wereldzeeën
Vier dames en drie heren vliegen met je over de wereldzeeën die gevuld zijn met de mooiste muziek. De vrouwen hebben vleugels en zingen met hart en ziel in de bekendste en onbekendste talen die zo rijk de menselijke belevingen in al haar kleuren tot leven kunnen brengen. Om te proeven en te ervaren en tot diep in je hart geraakt te worden. De mannen geven met hun instrumenten alles dat ze beleefden in hun grote reizen (met name klezmer- balkan- en zigeunermuziek) terug via hun muziek en verhalen uit alle windrichtingen. Dat is lachen en huilen en ontroerd worden en grinniken, want ook al zijn de culturen ver van je eigen bed, de menselijke ervaring is overal doorheen herkenbaar als je eigen broekzak. Drie virtuoze musici en vier bevlogen zangeressen bundelen hun krachten om je een unieke ervaring te geven van alle mooie muziek die deze aarde met al haar culturen te bieden heeft. Om rijkgevuld en tot in je tenen verwarmd weer mee naar huis te nemen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.